bg

Устие на река Изворска

Защитена местност

Река Изворска е богата на риба, но в защитената местност риболовът е забранен. Мястото е подходящо за посещение на организирани групи и индивидуални туристи. За да не пречат на птиците и другите обитатели на защитената територия изградените две беседки с маси и пейки са поставени на брега на язовир Мандра точно срещу защитената територия.

Къде се намира?

Мястото от маршрута е на самия бряг на язовир Мандра, в който се влива река Изворска.

Стига се с:

Личен автомобил – маршрутите са два. Единият през село Маринка. За да стигнете до Маринка от Бургас трябва да поемете в посока Малко Търново. Когато стигнете до село Маринка поемате в посока на следващото село Димчево. Малко преди него и преди моста вдясно се намира брега на Мандра, където ще намерите две беседки за отдих. Ориентирайте се по табелите поставени на пътя. След това място вляво се намира и разклонение – черен път, който ще ви отведе на място с хубава гледка към устието на реката. Вторият предполага да минете през квартал Меден рудник в посока село Твърдица. Тогава отново следвате табелите за село Димчево и след като преминете през това населено място поемете към Маринка, за да видите мястото за пикник, но този път от лявата страна на пътя;

Колело – ако обичате да карате колело. Разходката до устието на река Изворска би била приятна. Маршрутите са същите, както и ако пътувате с автомобил.

 

Снимки:

Беседки за отдих и пикник. Табелата, разказваща за видрата
Язовир Мандра
Красивото устие на реката, вливаща се в Мандра
И още една беседка
На пролет е много зелено
Мястото, което се използва от много любители на риболова
Удобно е и за фотографи
Река Изворска